Quadro Scholenproject: een woordje uitleg

Het QUADRO SCHOLENPROJECT ging 5 jaar geleden van start met een zeepkistenrace voor scholen in de omgeving. Na het binnenkomen van de eerste zeepkist-ontwerpen waren we onder de indruk van de creativiteit en het enthousiasme van de scholen.

De meerwaarde van dit project voor de leerlingen werd snel duidelijk. Door de veelzijdigheid van de opdrachten willen we immers de talenten van elke leerling aanspreken. In iedere klas is er wel een goede ontwerper, bedenker en bouwer om het Quadro-ontwerp vorm te geven. Creatievelingen vinden zeker hun gading in het versieren. Dat het ontwerp daarna ook nog dient gepresenteerd te worden in een waardige catalogus en presentatie zet ongetwijfeld talenten van andere leerlingen in de kijker.

Het Quadro Scholenproject groeit ieder jaar en is tijdens het schooljaar 2019 - 2020 reeds aan zijn 5de editie toe. Aan deze editie nemen 44 klassen uit heel Vlaanderen deel. 

In de eerste ronde kregen zij de opdracht om met miniQUADRO en in het QUADRO 3D programma een gebouw, dier of iets anders typerend uit een bepaald land of werelddeel te ontwerpen en bouwen. Zij dienen een brochure op te stellen over de achtergrond van het gekozen gebouw, dier,... het land van herkomst en het proces dat zij tijdens het ontwerpen in de klas doorlopen hebben. 

20 deelnemers zullen worden geselecteerd voor deelname aan ronde 2. In deze ronde kregen de deelnemers het grote Quadro materiaal ter beschikking om hun ontwerp in het groot te bouwen. 
 
Uiteindelijk worden er 8 klassen geselecteerd voor deelname aan de grote Quadro dag op donderdag 14 mei 2020. Een onvergetelijke dag boordevol activiteiten waar ze hun talenten, hun Quadro vaardigheden en hun ontwerp uitvoerig kunnen voorstellen.  
 
 
Meer info over het Quadro Scholenproject via [email protected]