Wat is het Quadro Scholenproject ?

 

Het QUADRO SCHOLENPROJECT kende 4 jaar geleden zijn start met een zeepkistenrace voor scholen in de omgeving. Na het binnenkomen van de eerste zeepkist-ontwerpen waren we onder de indruk van de creativiteit en het enthousiasme van de scholen.

De meerwaarde van dit project voor de leerlingen werd snel duidelijk. Door de veelzijdigheid van de opdrachten willen we immers de talenten van elke leerling aanspreken. In iedere klas is er wel een goede ontwerper, bedenker en bouwer om het Quadro-ontwerp vorm te geven. Creatievelingen vinden zeker hun gading in het versieren. Dat het ontwerp daarna ook nog dient gepresenteerd te worden in een waardige catalogus en presentatie zet ongetwijfeld talenten van andere leerlingen in de kijker.

Het Quadro Scholenproject groeit ieder jaar en is tijdens het schooljaar 2018 - 2019 reeds aan zijn 4de editie toe.

 

OPDRACHT 4DE EDITIE: CREEËR EEN DIER MET QUADRO
 
Momenteel zijn er  40 klassen uit verschillende scholen in Vlaanderen die deelnemen aan het project. In de eerste ronde kregen zij de opdracht om met de miniQUADRO een dier te ontwerpen. De resultaten hiervan kan u vinden via deze link. 
 
20 deelnemers werden geselecteerd voor deelname aan ronde 2. In deze ronde krijgen de deelnemers het grote Quadro materiaal ter beschikking om hun dier in het groot te bouwen. Via volgende link kan u de resultaten hiervan zien en een stem uitbrengen op uw favoriete dier. 
 
Indien ze na de 2de ronde geselecteerd worden, mogen ze deelnemen aan de grote Quadro paradedag op donderdag 16 mei 2019. Een onvergetelijke dag boordevol activiteiten waar ze hun talenten, hun Quadro vaardigheden en hun dier uitvoerig kunnen voorstellen. 
 
 
Meer info over het Quadro Scholenproject via scholenproject@quadrobelgium.be. 
 
Interesse om deel te nemen aan het Quadro Scholenproject ? 
 
Aanmelden deelname 5de editie (schooljaar 2019-2020) kan hier.