Wat is het Quadro Scholenproject ?

 

Het QUADRO SCHOLENPROJECT ging 5 jaar geleden van start met een zeepkistenrace voor scholen in de omgeving. Na het binnenkomen van de eerste zeepkist-ontwerpen waren we onder de indruk van de creativiteit en het enthousiasme van de scholen.

De meerwaarde van dit project voor de leerlingen werd snel duidelijk. Door de veelzijdigheid van de opdrachten willen we immers de talenten van elke leerling aanspreken. In iedere klas is er wel een goede ontwerper, bedenker en bouwer om het Quadro-ontwerp vorm te geven. Creatievelingen vinden zeker hun gading in het versieren. Dat het ontwerp daarna ook nog dient gepresenteerd te worden in een waardige catalogus en presentatie zet ongetwijfeld talenten van andere leerlingen in de kijker.

Het Quadro Scholenproject groeit ieder jaar en was tijdens het schooljaar 2018 - 2019 reeds aan zijn 4de editie toe. Aan deze editie namen 40 verschillende scholen uit heel Vlaanderen deel. 

In de eerste ronde kregen zij de opdracht om met de miniQUADRO een dier te ontwerpen. 

20 deelnemers werden geselecteerd voor deelname aan ronde 2. In deze ronde kregen de deelnemers het grote Quadro materiaal ter beschikking om hun dier in het groot te bouwen. 
 
Uiteindelijk werden er 8 klassen geselecteerd voor deelname aan de grote Quadro paradedag op donderdag 16 mei 2019. Een onvergetelijke dag boordevol activiteiten waar ze hun talenten, hun Quadro vaardigheden en hun dier uitvoerig hebben kunnen voorstellen.  
 
 
Meer info over het Quadro Scholenproject via [email protected] 
 
Interesse om deel te nemen aan het Quadro Scholenproject ? 
 
De inschrijvingen 2019-2020 zijn afgesloten. Wil je op de hoogte gehouden worden over volgende edities ? Klik hier